Μαθαίνω Αγγλικά

Μαθαίνω Αγγλικά

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Στην εποχή μας, κύριο μέλημα των γονιών σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους είναι να καταφέρουν να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση δίνοντας τους έτσι πολύτιμα εφόδια για τη ζωή τους. Ως εκ τούτου,η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μόρφωσης που πρέπει να έχει ένας νέος σήμερα,με τα Αγγλικά να πρωταγωνιστούν εδώ και πολλά χρόνια μιας και είναι η διεθνής μας γλώσσα. Τι σημαίνει όμως ¨μαθαίνω Αγγλικά¨ ?

Οι τρόποι για να μάθει κανείς Αγγλικά είναι πολλοί ,ειδικά σήμερα, λόγω της ανάπτυξης του διαδικτύου. Ωστόσο,η παρακολούθηση μαθημάτων Αγγλικών είτε σε φροντιστήρια, είτε μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων παραμένουν οι πιο διαδεδομένοι μέθοδοι και αυτό ήταν ανέκαθεν αρκετό για να θεωρούμε ότι μαθαίνουμε Αγγλικά. Σίγουρα η παρακολούθηση μαθημάτων είναι απαραίτητη για τη σωστή εκμάθηση Αγγλικών αλλά είναι και επαρκής?

Παλαιότερα ίσως ήταν. Άλλωστε, μια απλή ικανότητα επικοινωνίας ήταν το ζητούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις που τα Αγγλικά ήταν απαραίτητα. Όταν όλα όμως αλλάζουν και οι απαιτήσεις -ειδικότερα στον επαγγελματικό τομέα- αυξάνονται διαρκώς,είναι λογικό και επόμενο ότι μια υποτυπώδης επικοινωνία είναι μεν αυτονόητη αλλά ανεπαρκής συνάμα.

Κι αυτό γιατί τα Αγγλικά θα έπρεπε σε πολλές περιπτώσεις να τα γνωρίζουμε τόσο καλά όσο και την μητρική μας γλώσσα. Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά διαβάζοντας, γράφοντας, μιλώντας Αγγλικά! Ο συνδυασμός παρακολούθησης μαθημάτων και εφαρμογής τους στην καθημερινή μας ζωής, θα φέρει τα αποτελέσματα που απαιτούνται σήμερα. Έτσι, όταν λέμε μαθαίνω Αγγλικά, πρέπει πλέον να στοχεύουμε στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης.

Ας εκμεταλλευτούμε την γνώση Αγγλικών που μας παρέχουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή τα ιδιαίτερα μαθήματα και ας την συνδυάσουμε με την καθημερινή χρήση αυτών. Μια ταινία με αγγλικούς υπότιτλους ή και χωρίς καν αυτούς,ένα βιβλίο,ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα,το Internet με ποικίλα άρθρα στα Αγγλικά ή έστω απλά η γλώσσα του κινητού μας θα μας βοηθήσουν πολύ ώστε να χρησιμοποιούμε τα Αγγλικά απλά και αυτονόητα όπως την μητρική μας γλώσσα.

Σαφώς, ας μην θεωρήσουμε ότι κάνοντας μόνο τα παραπάνω θα μάθουμε άπταιστα Αγγλικά. Πρέπει να τονιστεί και να γίνει πλήρως κατανοητό πως τα μαθήματα-φροντιστηριακά ή ιδιαίτερα- είναι απαραίτητα για την απόκτηση της σωστής γνώσης. Με την καθημερινή εφαρμογή όμως, η εκμάθηση γίνεται πιο εύκολη, η εξοικείωσή μας ταχύτερη και η γνώση πιο ουσιαστική και ανεξίτηλη.

 

Μηχανισμός αναζήτησης

synt

Πρόσφατες αγγελίες

Καθηγήτρια αγγλικών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Α ...
Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγική ...
Είμαι μαθητής του επαγγελματικού προγράμματος του ...
ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ μαθήματα, διαζώσης και on line παραδίδον ...
Παραδίδω ιδιαίτερα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευση ...